Преди обществеността да има време да смеле“ новия портрет на крал

...
Преди обществеността да има време да смеле“ новия портрет на крал
Коментари Харесай

„Това шега ли е?: кралските фенове са ужасени от новия портрет на Кейт Мидълтън

Преди обществеността да има време да „ смеле “ новия портрет на крал Чарлз III , британско-замбийската художничка Хана Узор показа живописен облик на принцесата на Уелс, който беше оповестен на корицата на списание Tatler за юли 2024 година Тази работа към този момент беше наречена спорна и измежду почитателите на бъдещата кралица провокира оживени полемики и не най-ласкателните мнения.

Изглежда, че авторката се е въодушевила от облеклото на принцесата на Уелс за държавния прием през ноември 2022 година - първия по време на ръководството на крал Чарлз. Тогава 42-годишната Мидълтън участва на събитието в дълга до земята бяла рокля с украсени с кристали плещи и развяващи се ръкави.
 портрет на Кейт Мидълтън Татлър Ето по какъв начин Хана Узор видя бъдещата кралица Снимка: Tatler
Тя добави още повече искра с тиарата Lover`s Knot, обеците с перли и диаманти на принцеса Даяна от Южно море и перлената гривна на кралица Елизабет.
 кейт мидълтън банкет с тиара на принц уилям ноември 2023 г Художничката е въодушевена от този облик на Кейт Метълтън Снимка: Getty Images
Тя приключи визията със наследник колан през рамо и жълта игла, които бяха изобразени на портрета.

Въпреки че принцесата на Уелс, която сега се бори с рака, не театралничи за фотографията, Узор прегледала хиляди фотоси, с цел да улови нейната аналогия, пише Page Six.

„ Прекарах доста време да я виждам, да виждам нейните фотоси, да виждам нейните видеоклипове, да я виждам със фамилията й, на дипломатически визити, когато гребе или посещава деца в приют, беше ми доста забавно да схвана коя е тя ”, подчерта художничката.

Докато обявата разказва приключеното парче като портрет на „ мощ, достолепие и храброст “, доста от неговите почитатели в Instagram употребяват разнообразни епитети.

„ Този ​​портрет е ужасяващ, има толкоз доста невероятни художници, несъмнено, че можеха да намерят по-добри “, „ Този ​​портрет е ужасяващ и не наподобява на нея. Това би трябвало да е смешка, не мога да повярвам как е позволено и оповестено. Tatler очевидно се надява на рекордни продажби? “, „ Изглежда, че е нарисувано по памет “, „ Изглежда като аматьорска рисунка, направена в началното учебно заведение “, пишат потребителите.

 

Междувременно други нарекоха изображението „ смешно “, питайки дали художникът се „ майтапи “.

„ Това въобще не наподобява на PoW. Отначало помислих, че е смешка “, написа различен.

„ Това не е ужасно, нали? Това подигравка ли е? “ – попита различен.

Алекс Бъри от Grove Gallery също се причисли към тези, които не са във екстаз от новия портрет на Кейт.

„ Това изображение не отразява изцяло качествата на принцесата като мощ и достолепие. Въпреки че заглавието допуска портрет на мощ, самото произведение клони повече към чувство за успокоение и достолепие. Светлият и тъмносин декор основава успокояваща, спокойна атмосфера, в внезапен контрастност с неотдавнашния портрет на крал Чарлз III Джонатан Йео, който е доминиран от безредни червени нюанси, което допуска друга художествена посока, която акцентира стабилността и спокойствието, а не очевидната мощ, същинската хубост и прелест на принцесата на Уелс. Това е противоречие сред спокойствието, съвсем пасивното изражение в портрета и виталната персона, следена в нейните обществени изяви, утежнява цялостното усещане на творбата, липсва й женствеността, силата и достолепие, което тя естествено излъчва “, каза той.

Корицата за юли с принцеса Кейт е най-новата от поредност портрети, поръчани от Tatler. Всяка от тях предвещава нова епоха за кралското семейство, прославяйки силата и достолепието на тези, които са посветили живота си на публичен дълг. За да отпразнува своя платинен празник през 2022 година, Tatler поръча портрет на Нейно Величество кралица Елизабет II от нигерийския художник Олувола Омофеми. Портретът беше последван през юли 2023 година от портрет на новокоронования крал Чарлз III от художничката от Тринидад Сара Найтс.

Шумът пристигна единствено седмица откакто различен художник, Джонатан Йео, беше подложен на критика за артистичното си показване на крал Чарлз III.

Платното, което беше първият формален портрет на Чарлз като монарх, беше силно критикувано поради интензивния си червен фон и цялостния звук - който някои смятаха, че наподобява сякаш кралската персона е в „ пъкъла “.
Новият портрет на крал Чарлз III също провокира дискусия предходната седмица.Getty Images 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР